Konstrukteri koriste PLANBAR!

Precast Software Engineering vodeći je software u industriji montažnih elemenata s rešenjima PLANBAR i TIM.

Evo šta vam sve omogućujemo!

Podržavamo široku bazu građevinskih firmi s vlastitom proizvodnjom montažnih elemenata, s postrojenjima za montažne elemente i inženjerske biroe. Visoko automatizovane fabrike montažnih delova zahtevaju rešenja za planiranje koja udovoljavaju tržišnim zahevima industrije montažnih elemenata s obzirom na kvalitet, produktivnost i ekonomičnost. Spajanje svih tekućih procesa u jedinstvenu funkcionalnu jedinicu je zahtev tržišta koji je ispunio PLANBAR, koji je sveobuhvatno rešenje za visokokvalitetni, industrijalizovani dizajn montažnih elemenata.
Koliko je to genijalno?

Prefabrikacija

PLANBAR je sveobuhvatno rešenje za projektovanje visokokvalitetni, industrijalizovanih  montažnih delova. Od serijske proizvodnje pa sve do složenih arhitektonskih elemenata i specijalnih delova.


Brzo, učinkovito, bez grešaka!

PLANBAR pruža jedinstvenu sintezu rada na bazi modela i crteža uz softver Allplan. Uz jednostavno modeliranje složenih elemenata, pouzdan je za direktno pružanje podataka za proizvodnju. PLANBAR kombinuje prednosti trodimenzionalnih modela i izvrsnu pripremu crteža. Na ovaj način možete raditi u 2D-u i generisati 3D. Automatski proračunajte i ispišite količine u samo nekoliko klikova, generišite liste i grafičke izveštaje te prenesite podatke u programe za kalkulaciju i ispis ponuda.

Zanimljivo!

PRECAST donosi ideju otvorenog BIM-a putem razmene podataka s drugim alatima za modeliranje. Zbog toga se razvojni tim koncentriše na interoperabilnost i kontinuirano optimizuje interakciju s drugim sistemima.

Javite nam se

5D softver PLANBAR bio je presudan alat za izgradnju Allianz Stadiona koji je imao rok od 17 meseci za izgradnju. U tu svrhu proizvedeno je više od 880 elemenata platforme dužine 10,5 metara i mase 12,5 tona, stubova visokih do 18 metara i drugih posebnih montažnih delova.

Glavni značaj PLANBAR-a

Obzirom na visoku specijalizovanost PLANBAR rešenja sigurni smo da možemo odgovoriti na sve zahteve industrijalizovane proizvodnje armiranobetonskih elemenata. Šta više, možemo upravljati proizvodnjom, isporukom i montažom na gradilištu.

Automatske količine

Proračunajte količine iz 3D BIM modela i automatski generišite popis i grafičke izveštaje.
Armatura za proizvodnju

Armatura je jedna od najvećih prednosti PLANBARA. Zavisno o vašim specifikacijama, softver automatski generiše armaturu. Ovo garantuje besprekornu vezu između CAD-a, statike i robota.

Kompatibilnost

PLANBAR je otvoren za veliki broj formata podataka i sisteme. Kroz sveobuhvatnu razmenu podataka omogućavamo uvoz i izvoz crteža i podataka u različitim formatima (DXF, DWG, PDF, IFC, UNI, PXML itd.)

Priprema proizvodnje

Uz jasno postavljen 3D model, priprema proizvodnje i izvođenja ubrzat će vaš proces rada i osigurati tačnost.
Modul Delivery Manager nudi sve potrebne podatke o montažnim delovima, omogućuje precizno uklapanje vizualizirano u 3D. Jednim klikom generišite podatke o proizvodnji i fakturisanju, kao i potrebne operativne izvetaje.


Vizualizacija procesa

Betonski montažni delovi podležu procesu projektovanja, proizvodnje, isporuke i montaže. Integrisano upravljanje statusom vizualizuje ovaj postupak za svaki element, čime se na jednostavan način informira prodaja, upravljanje projektima i upravljanje o napretku procesa izgradnje zgrade.
Taj se tok rada može kontrolisati u samom TIM-u, kao i vanjskim sistemima (npr. ERP 
sistemima) i individualno se konfiguriše prema zahtevima.

Ispis izveštaja

Ispišite potrebne izveštaju u jednom kliku. Dostupni su mnogobrojni predefinisani izveštaji, ali otvorena je mogućnost za kreiranje vlastitih.


PLANBAR BROŠURA
TIM BROŠURA

LearnBIM je interaktivna online platforma, namijenjena svima u v građevinskoj industriji, svima koji su spremni napraviti korak k digitalizaciji poslovanja i krenuti u svijet BIM-a. Inovativnim pristupom učenja kroz LearnBIM platformu ovladat ćete najčešće korištenim alatima, najnovijih BIM programskih paketa i  svoje poslovanje ćete usmjeriti ka uspjehu.

Prijavite se za 6 mjeseci besplatnog članstva

Naš dodatni portfolio za konstruktere

BIM za konstruktere
Radionički nacrti čelika
Statički proračuni
Projektiranje mostova
Proračuni detalja čelika i betona
Sve za geotehniku
3D online kolaboracija
4D, 5D, 6D BIM
Instalacije strojarstva i ViK
Upravljanje dokumentacijom