Konstrukteri koriste Parabuild !

Parabuild Steel fleksibilno je i moćno rešenje za izradu 3D detalja u čeliku, a koristi se u izradi radioničkih crteža.

Evo šta vam sve nudimo!

Structural steel detailing usually involves models with many parts, which requires producing a lot of drawings and documents so the faster the better. For modeling structural steel it is important to be able to create a wide variety of structure types quickly and accurately, and when revisions are required the model should be easily adaptable.
Koliko je to genijalno?

3D DETALJI

Brzo izradite radioničke crteže u intuitivnom interfejsu. Korišćenjem posebnih uslova možete izraditi 3D šablone koje se mogu koristiti u više projekata.
Jedinstveni način kako se to radi u Parabuildu je sistem makroa i veza.
Ne samo da je standardna baza priključaka velika i jednostavna za korišćenje, nego je i svaki od njih napravljen koristeći alate koji su dostupni svim korisnicima bez ijedne linije koda.

AUTOMATSKI CRTEŽI

Koristite 3D čelični model za automatsku izradu radioničkih crteža, BOM, IFC i CNC datoteka.
Lagano izradite opšte crteže povezane u 3D.
Parabuild generiše kvalitetne 2D radioničke crteže iz 3D strukture. Kote su automatski dodate i umetna inteligencija osigurava dobru vidljivost postavljenih kota.
BIM KOMPATIBILNOST

Parabuild je od početka aplikacija puna informacija, atributa i slično, još i pre vremena BIM-a i IFC-a, tako da korištenjem Parabuilda automatski konstruišete vaš BIM model! Mi smo zagovornici otvorenosti i deljenja podataka, pa tako i podržavamo IFC format za uvoz i izvoz. Probajte Parabuild besplatno da to iskusite iz prve ruke!
Zanimljivo!

Jeste li znali da je Parabuild Steel jedini softver za izradu 3D detalja u čeličnim konstrukcijama pomoću kog korisnik može definisati bilo koji tip spoja bez programiranja; svi napravljeni spojevi su u potpunosti integrisani u sistem te se mogu iznova koristiti u svim projektima.

  • Kratko vreme učenja
  • Intuitivnost
  • Trenutne i vizuelne povratne informacije
  • Interaktivni 3D model
  • Vežbe za učenje, korak po korak
  • Prilagođavanje programa bez programiranja

Najvažnije mogućnosti Parabuild softvera

Brzo modelovanje

Za lagano crtanje konstruktivnog čelika (mali delovi ili elementi okvira poput greda, stubova, nosača, podrožnica) koristite kontekstualni modelar za maksimalnu produktivnost. Kako pomičete miš, rešenja su automatski ponuđena na temelju pozicije miša, okolnih elemenata i drugog konteksta. Novi element se automatski povezuje sa obližnjim elementima ili na rešetku.

Jednostavno povezivanje

Parabuild ima bazu od nekoliko stotina standardnih čeličnih priključaka. Detaljno crtanje je lagano; odaberete elemente i samo važeća rešenja su ponuđena. Priključak je trenutno nacrtan i bilo kakvo preinačenje je prikazano u 3D modelu. Lagano pretvorite nepovezane elemente u potpuno povezane čelične konstrukcije.Priključci po želji

Svaki standardni priključak je kreiran koristeći alate koji su dostupni svakom crtaču, bez korištenja ijedne linije koda. To je izvedeno korištenjem jednostavnih geometrijskih pravila na elementima i delovima u šablonama, što znači da možete kreirati svoje priključke. Oni su integrirani sa postojećim priključkom za lagano ponovno korištenje u budućim projektima.

Detekcija kolizija

Parabuild će automatski prepoznati kolizije između delova i pokazati ih na ekranu. Dimenzije vijaka i rupa se takođe proveravaju.
Podržane CAD platforme

Parabuild je specijalizovani alat za 3D modelovanje čeličnih konstrukcija i automatiziranu proizvodnju radioničke dokumentacije. Kako bi se ekipa u Parabuildu mogla fokusirati u ono najvažnije - specijalizovanim funkcijama za radioničke crteže, razvoj platforme prepustili su onima koji to dobro rade;
Autodesk-u i BricsCAD-u

Kompatibilne BIM platforme

Allplan Arhitektura i Allplan konstrukterstvo vrlo se lako upotpunjuju mogućnostima Parabuilda!
SCIA će vam omogućiti vrlo naprednu kalkulaciju čeličnih konstrukcija, uključujući i vatrootpornost.
ArchiCAD takođe može profitirati spajanjem tačne izvedbene dokumentacije čelika s osnovnim modelom arhitekture.
Allplan Bimplus, kao platforma za kolaboraciju na BIM modelima prikazat će svim učesnicima potpunu informaciju o svakom elementu.

LearnBIM je interaktivna online platforma, namenjena svima u građevinskoj industriji, svima koji su spremni napraviti korak ka digitalizaciji poslovanja i krenuti u svet BIM-a. Inovativnim pristupom učenja kroz LearnBIM platformu ovladaćete najčešće korišćenim alatima, najnovijih BIM programskih paketa i  svoje poslovanje ćete usmjeriti ka uspehu.

Naš dodatni portfolio za konstruktere

BIM za konstruktere
Sve za geotehniku
Statički proračuni
Projektiranje mostova
Proračuni detalja čelika i betona
Prefabriciranje u betonu
3D online kolaboracija
4D, 5D, 6D BIM
Instalacije strojarstva i ViK
Upravljanje dokumentacijom