Allplan uz dodatke još i bolji !

Allplan Arhitektura i Allplan Konstrukterstvo mogu postati još bolji i učinkovitiji uz upotrebu specijalizovanih plug-inova.

Evo šta Vam sve omogućavamo!

Reč je o softveru koji omogućava savršen spoj kreativnosti i zavidne efikasnosti. Uz ultimativno nemačko rešenje, prelazak na BIM način rada nikad nije bio lakši i dostupniji. Allplan Arhitektura uz lakoću modelovanja, ističe se po vrhunskim 3D vizualnim mogućnostima, jednostavnosti dodeljivanja atributa, ali i besprekornim izveštajima. Projektovanje u Allplanu omogućava Vam virtualnu izgradnju pre stvarne izgradnje. Na taj način osigurano je rano uklanjanje eventualnih grešaka i kolizija tokom faze projektovanja izbegavajući kašnjenja tokom izgradnje.
Koliko je to genijalno?

3D Kotiranje

3D Kote je dodatak za Allplan koji omogućava direktno kotiranje elemenata na 3D modelu te je zbog toga idealan za predstavljanje Vaših modela koji time dobijaju na preciznosti i jasnoći. Ovaj dodatak će učiniti Vaše planiranje svima razumljivim i ujedno otkloniti sve nesporazume.

Allplan Kanal

Kanal je dodatak za Allplan koji služi za modelovanje vanjske kanalizacije objekta (postavljanje cevovoda i okna). S Allplan Kanalom možete jednostavno i brzo modelovati bilo koju vrstu kanala uz automatsku izradu uzdužnih profila i izveštaja količina. Odlično sarađujte s dodatkom Allplan Iskop za modelovanje iskopa kanala.

Allplan Iskop

Allplan Iskop je dodatak za Allplan koji služi za modelovanje terena te kreiranje građevinske jame, ravanskih ili linijskih objekata. Uz jednostavne izmene i podešavanja, teren se lako prilagođava Vašim željama, sve to uz pomoć intuitivnih operacija koje ovaj dodatak nudi. Modul daje i automatske izveštaje količina iskopa, a moguće je iskope modelirati i u fazama.

3D Uzorak

3D Uzorak je idealan dodatak za Allplan koji služi za pripremu vizualizacije crtanjem prostornih uzoraka. Bilo da se radi o fasadama, izloženim zidovima, krovnim pločama,  zidovima od kamena, podnim površinama ili  konstrukcijama plafona, uz pomoć 3D uzorka možete jednostavno i brzo izraditi površinske teksture na Vašim 3D modelima.On-Site Photo

Izmerite i nacrtajte fasadu koristeći foto snimak. Običnom fotografijom, uz samo jednu meru možete doći do kompletnog snimka pročelja sa svim pripadajućim dimenzijama,površinama, izmerenih i označenih oštećenja. Nakon merenja dobijeni rezultat je 2D ortogonalni (ispravljeni) crtež fasade.On-Site Survey

On-Site Survey je program dizajniran za "rad u hodu" gde uz korištenje novih laserskih merača i tablet računara, te Bluetooth veze, merenje konačno postaje ugodno i jednostavno! Uz On-Site Survey dodatak štedite na vremenu, radite direktno na lokaciji uz jednostavnost rada i uštedu troškova naknadnih izlazaka na teren. Spajajte i kombinujte izmerene rezultate i formirajte multimedijalni skup informacija (mere, skice, fotografje, zvučni komentari,..)

Allplan Čelik

Crtanje čelika u Allplanu koristeći ovaj dodatak prevazilazi svaka, pa i najoptimističnija očekivanja. Možete kreirati cele tlocrte, kompletne modele industrijskih hala, ili ojačavati postojeće te kreirati spregnute konstrukcije. Mnogo je truda uloženo da Vam se omogući i jednostavno i parametarsko menjanje elemenata unutar projekta. Atributi, kao što su vrste profila, težina čelika, površine, i ostalo, mogu se obeležavati i opisivati u svakom trenutku. Sve je to "zapakovano" u lep i jednostavan interfejs koji Vam omogućava brzo učenje i jednostavan rad.

Workgroup Manager

Allplan Workgroup Manager organizuje CAD radne stanice u lokalnim mrežama (LAN). Stvara jasnu sinergijsku optimizaciju u velikim i srednjim biroima za planiranje i projektovanje. Rad na pojedinačnim mrežnim radnim stanicama jednako je jednostavan kao i rad na klasičnoj samostalnoj radnoj stanici.


Tekst grafika

Izrada vektorizovanih tekstova, 3D tekstova i blokova. Položite cele tekstove kao blokove i podesite ih po želji, uključujući inteligentno razdvajanje rečenica i slogova po želji. Možete dodati grafičke elemente tekstovima uključujući okvire, ispune i sene kao vektorske elemente (linije, krugovi, područja), pa čak i pretvoriti ih u 3D-u. Generišite grafički tekst - tekstualne grafike, tekst u bloku, tekst kao QR kôd (novo u 1.0.0.4), te izmenite grafički tekst i prilagodite ga željenom dizajnu.
Zanimljivo!

Jeste li znali da su korisnici Allplana arhitekture nakon prelaska s 2D softvera povećali efektivnost za čak 33%?

3D Kotiranje

3D dimenzionisanje predstavlja za Allplan idealan dodatak Vašim modelima ili perspektivama. Ispitajte svoje predmete direktno u slobodnom prostoru. 3D dimenzionisanjem Vaš model postaje precizniji i jasniji. Merite dimenzije kao prave dužine, nagibe, kote, uglove ili koordinate.

LearnBIM je interaktivna online platforma, namenjena svima u građevinskoj industriji, svima koji su spremni da naprave korak ka digitalizaciji poslovanja i krenu u svet BIM-a. Inovativnim pristupom učenju kroz LearnBIM platformu ovladaćete najčešće korišćenim alatima, najnovijih BIM programskih paketa i  svoje poslovanje ćete usmeriti ka uspehu.

Naš portfolio za arhitekte

Allplan Arhitektura
Vrhunski rendering
Upravljanje dokumentacijom
Online 3D kolaboracija