Arhitekte koriste Lumion!

Intuitivnim alatima i efektima, Lumion olakšava otkrivanje lepote vašeg dizajna i stvaranje uverljivih slika, video zapisa i
360 panorama.

Udahnite život u vaše projekte!

Lumion je brzo i jednostavno rešenje za 3D vizualizaciju, renderovanje te animaciju kojim se koristi 72 od 100 najboljih svetskih arhitektonskih biroa. U područjima arhitekture, inženjerstva i građevinarstva, koja se kontinuirano razvijaju, prikazi i arhitektonske vizualizacije postali su važan alat profesionalcima prilikom deljenja projektne ideje sa klijentima, kolegama i drugima. Lumionov cilj je u što kraćem vremenu pretvoriti postupak prikazivanja u lako, jednostavno i dinamično iskustvo, koje od vas zahteva manje napora za postizanje odličnih rezultata.

Koliko je to genijalno?

SVE JE BRZO

Lumion omogućuje brži radni tok i brzinu prikazivanja za razliku od većine ostalih programa za prikazivanje ili vizualizaciju.

PREKRASNI RENDERI

Zapanjujući rezultati idealni za sastanke i prezentaciju za klijente, razvoj dizajna, arhitektonski marketing i drugo.

KOMPLETNA OKOLINA

Pogledajte svoj 3D model u kontekstu stvarnog sveta s hijadama visokokvalitetnih predmeta i uverljivih materijala.

SAMI, U JEDNOM DANU MOŽETE NAUČITI KORISTITI SOFTVER

Možete naučiti stvarati animacije, slike i panorame bez ikakvog specijalnog treninga.

Visokokvalitetan radni prikaz

Otkrijte lepotu dizajna i pre renderovanja. 

Visokokvalitetni prikaz u radnom prozoru Lumiona 10 omogućuje vam najkvalitetniji pregled vašeg projekta pre prikazivanja. Možete iskusiti kako će efekti u načinu rada Photo, Movie ili Panorama uticati na krajnji rezultat, uliti poverenje i uštedeti vreme prilikom izmena u osvetljenju, senkama, materijalima i položajima kamere.

Uz visokokvalitetan pregled, ono što vidite je ono što ćete dobiti.
Tačno. Pouzdano. Lepo.

Precizni detalji prirode* (samo Pro)

62 nova modela prirode s preciznim detaljima u Lumionu 10 najbogatiji su detalji, najlepši 3D modeli drveća i biljaka koji su dostupni u zbirci sadržaja Lumion.

Uz drveće, grmlje i šiblje i još mnogo toga, ovi će modeli vizuelno obogatiti vašu scenu životom. Oni vam mogu pomoći da zamislite osećaj lišća koje leprša na vetru ili grubu teksturu kore. Postavite jedan ispred kuće, zgrade ili parka, te će drugi videti kako se vaš dizajn povezuje sa životnom okolinom.

Displacement mapping

Kad površine sadrže reljefe i detalje, materijali i celi vaš projekt su oživljeni. Uz dodatak Displacement mapping-a na 167 materijala u Lumionu 10, vaša će publika moći osetiti teksturu odabranog drveta, grubu površinu cigle, teksturu šljunka.

Real Skies noću (samo Pro)

Kada pogledate noćno nebo i  hiljade blistavih zvezda, lako je osetiti divljenje i lepotu koju okolina pruža. To je osećaj kojim smo želeli pomoći arhitektima u stvaranju dizajna, a sada smo uzbuđeni što ćemo vam predstaviti pet novih Pravih noćnih neba dostupnih u Lumion 10 Pro.

U trenu možete svoju zgradu ili kuću sm
    estiti pod vedru, zvezdanu noć, ili čudesnu lepotu Mlečnog puta. Za enterijere, klijentima možete predočiti kako gledaju u veliko prostranstvo iz udobnosti svoje buduće spavaće sobe, dnevnog boravka, terase ili kuhinje.

Aurora Borealis (samo Pro)

Praznik su za oči dok suptilno lebde iznad vašeg dizajna, a ako ste ih ikada videli u stvarnom životu, poznat vam je snažan osećaj koji ta slika pruža.

Sada, u Lumionu 10 Pro, svojim prikazima možete dati nebesku i umetničku notu, prezentujući svoje projekte ispod prelepog orkestra boja sa novim efektom Aurora Borealis.

Photo Matching (samo Pro)

Fotografišite scenu. Uskladite je sa vašim dizajnom.

Photo Matching  dostupno je u Lumionu 10 Pro. Sada svoj 3D model možete smestiti u kontekst koji pruža fotografija iz stvarnog života. Odmah prikažite svoj ausred buduće stambene četvrti. Snimite zadivljujuće lokacije iz stvarnog života i uskladite ih s vašim modelom s nekoliko klikova.

Bez obzira na to prikazuje li se klijentima realna slika nekretnine ili ispunjavaju zahtevi nadležnih tela, vaš arhitektonski prikaz možete uskladiti sa bilo kojom fotografisanom pozadinom, bilo gde.

Visinske mape za OSM (samo Pro)

Jeste li ikad želeli preneti veličanstvo Stjenjaka ili Švajcarskih Alpa  u vaš Lumion uređivač scene? Ili ste možda trebali prikazati vaš projektovani objekt u slikovitoj lepoti padina koje čine projektnu lokaciju.

Stvarne uzvisine sada su nadohvat ruke u Lumionu 10. S novim visinskim mapama za OSM možete predstaviti stvarne uzvisine oko vašeg projekta, od malih, postupnih uspona do planinskih, oštrih vrhova.

364 novih predmeta u biblioteci
(samo Pro)*

Neki arhitekturu vide  kao raskrsnicu koje stoji na međi čovečanstva i njegovih izgrađenih prostora i načina  na  koji ljudi doživljavaju određenu zgradu. Sada, uz 364 nova predmeta u Lumionu 10 Pro, (i 104 predmeta otključana u Lumion Normalu), možete  izgrađene prostore oživeti. Pokažite svoju viziju enterijera sa novim modelima sedećih garnitura, stolova i kuhinja.
Pokažite kretanje i društvene veze s novim visokokvalitetnim animiranim ljudima. Stvorite uverljiva, vizualno zapanjujuća okruženja sa prirodnim modelima i preciznim detaljima.
Novi predmeti u Lumionu 10 Pro uključuju, ali nisu ograničeni na:
  • 62 detaljna elementa vegetacije, uključujući biljke i drveće
  • 11 vozila, uključujući sportske automobile i SUV
  • 180 predmeta enterijera, uključujući sedeće garniture, kuhinje, stolove ...
  • 30 visokokvalitetnih animiranih 3D ljudi, uključujući muškarce, žene, starije osobe, bicikliste i još mnogo toga
  • 81 vanjski predmet, uključujući zgrade, nameštaj i rasvetu ...

Pozicioniranje bojenjem

Novim alatom za bojenje u Lumionu 10, samo pomaknite kist mišom po nekom području kako biste na scenu postavili stotine predmeta u prirodi. Poput slikanja na komadu papira, premeštajte drveće, kamenje i grmlje po krajoliku kako biste taj osećaj prirodnog realizma uneli u kontekst koji okružuje vaš arhitektonski dizajn.

Poslušajte projektante

72% najboljih koristi Lumion


Lumion koriste arhitekte u više od 100 zemalja, u 72 od 100 najboljih arhitektonskih firmi na svetu.
Prema Top 100 World Architects
iz siječnja 2019. godine.

Residential Design

Vila za odmor Balića Rat kod Omiša

Lenora 3D – Marin Erceg

Resort kraj Vrlike
Vila za odmor
Enterijer vile za odmor

Poslovna zgrada u Zagrebu

Kreiranje prekrasnih rendera sada Vam je na dohvat ruke!

LearnBIM je interaktivna online platforma, namenjena svima u građevinskoj industriji, svima koji su spremni napraviti korak ka digitalizaciji poslovanja i krenuti u svijet BIM-a. Inovativnim pristupom učenja kroz LearnBIM platformu ovladaćete najčešće korišćenim alatima, najnovijih BIM programskih paketa i  svoje poslovanje ćete usmjeriti ka uspehu.

Naš portfolio za arhitekte

Allplan Arhitektura
Upravljanje dokumentacijom
AX3000 Energetska simulacija
Online 3D kolaboracija