Arhitekte koriste Allplan !

Allplan je jedan od vodećih BIM softvera za arhitekte koji svoje umeće projektovanja žele podići na novi nivo.

Evo šta Vam sve omogućavamo!

Reč je o softveru koji omogućava savršen spoj kreativnosti i zavidne efikasnosti. Uz ultimativno nemačko rešenje, prelazak na BIM način rada nikad nije bio lakši i dostupniji. Allplan Arhitektura uz lakoću modelovanja, ističe se po vrhunskim 3D vizuelnim mogućnostima, jednostavnosti dodeljivanja atributa, ali i besprekornim izveštajima. Projektovanje u Allplanu omogućava Vam virtuelnu izgradnju pre stvarne izgradnje. Na taj način osigurano je rano uklanjanje eventualnih grešaka i konflikata tokom faze projektovanja, izbegavajući kašnjenja tokom izgradnje.
Koliko je to genijalno?

PROJEKTOVANJE

Uz Allplan imate priliku izgraditi virtuelni objekat pre same faze izvođenja. Na taj način uočićete sve kolizije i probleme na vreme i tokom faze projektovanja, te ćete na taj način izbeći i kašnjenja tokom izgradnje.

SLOBODA

Snažno sredstvo za postizanje vrhunskih 3D modela je Siemensov sistem Parasolid, koji je integrisan u Allplan, nudi veću slobodu prilikom stvaranja 3D modela i složenih geometrija.

VIZUALIZACIJA

Integrisani CineRender firme Maxon omogućava direktno i efikasno kreiranje visoko kvalitetnih vizualizacija i animacija kamere direktno u Allplanu.
PRECIZNOST

Crteži su izvedeni iz BIM modela u nekoliko klikova i uvek su aktuelni.
Uz to, snažni alati za oblikovanje i projektovanje nude Vam maksimalnu preciznost pri genergenerisanju crteža.

POUZDANE KOLIČINE

Iskoristite maksimalnu pouzdanost u ispisu količina: izradite ispis količina prema prostorijama, nivoima, aktuelnim propisima, izradite i popis ugrađenih elemenata, nameštaja...

RAZMJENA PODATAKA

Osigurajte nesmetanu i pouzdanu razmenu podataka s partnerima. Softver uključuje visokokvalitetne formate za razmenu za sve potrebne formate razmene: DWG, DXF, DGN, IFC4 i PDF...

Zanimljivo!

Jeste li znali da su korisnici Allplana arhitekture nakon prelaska s 2D softvera povećali efektivnost za čak 33%?

Poslušajte projektante

Firma DVA PLUS d.o.o., studio za arhitekturu i vizuelne komunikacije implementirala je BIM način rada kroz rad u softveru Allplan.
Kao glavne prednosti ističu asocijativne preseke, jednostavno upravljanje promenama i automatski ispis količina.

“Ono što nam je jako važno i što nam uveliko pomaže je činjenica da sve količine možemo automatski generisati.” - Damir Ljutić, d.i.a.

Novosti u Allplan Arhitekturi!

Najnovija Allplan verzija je naravno i najnaprednija. Programeri su zaista napravili odličan posao i pripremili za nas mnoštvo vrlo naprednih alata.

Visual Scripting je idealan za parametarsko modeliranje kompleksnih oblika, stvaranje često korištenih prilagođenih objekata, i za automatizaciju radnih procesa. Umesto učenja programskog jezika, jednostavno vizuelno aranžirajte čvorove i spojite ih. Na ovaj način Allplan  dodatno poboljšava korisnički interface, uvodi dodatne čvorove i donosi više ugrađenih primera.

Novi modelar krovova

S novim modelarom za krov, možete stvoriti krovne površine temeljene na konturi, koristeći moderan korisnički interfejs. Naknadne promene lako se unose. Povezivanjem modela krova s upraviteljem ravnina i nivoa poboljšava se interakcija krova sa ostalim delovima modela zgrade. Sada su podržani čak i krovovi s negativnim nagibom krovnih površina.Modelar stepeništa

Nove funkcije su dodate modeleru 
stepeništa predstavljenom sa verzijom 
Allplan-a kako bi se dodatno 
pojednostavio rad i povećala 
produktivnost. Sada postoje novi ofset 
profili pomoću kojih se mogu vizuelno 
proveriti visine i  širine prolaza. Ovo 
poslednje je  posebno korisno kada 
radite sa  složenim geometrijama. Rad 
se odvija preko modernog korisničkog 
interfejsa zasnovanog na paletama 
svojstava i ručkama.

Panorama rendering

Upotrebite novu funkciju panoramskog prikazivanja kako biste stvorili sfernu sliku sa određenog položaja kamere. To vam omogućuje da stvorite virtuelni pregled projekta u obliku videozapisa za svog klijenta, koji se može reprodukovati na svim mobilnim uređajima bez dodatnih ulaganja.

Optimizirani stubovi

Naredba za izradu stubova je dodatno optimizovana kako bi korisniku omogućilo popunjavanje i odrezivanje rubova direktno bez definisanja vlastitih poprečnih preseka. Uz smanjenje utroška vremena i jednostavnost izrade, takođe su pojednostavljene i naknadne izmene stubova.


Ravnine odmaka

Ravnine odmaka su povezane s glavnim ravninama unutar modela ravnina. Prilikom izmene glavne ravnine, ravnina odmaka se automatski prilagođava novodefinisanim visinama, zajedno sa svim elementima koji su povezani s njom. Jedna ravnina odmaka može se vezati za više glavnih ravnina i tako ubrzati izmene više spratova koje će se simultano odvijati.


Uzduž bilo koje staze

Pomoću funkcije "Kopiraj duž staze" možete brzo i lako kopirati i postavljati predmete duž bilo koje staze. Postoje različite mogućnosti za određivanje udaljenosti ili broja objekata i kontrolu rotacije pojedinih elemenata. 


Pogledi i preseci

Dodana su brojna poboljšanja koja ubrzavaju rad s pogledima i presecima. Od verzije 2020 tu je i mogućnost promene svojstava više pogleda ili preseka odjednom što omogućava optimalniji tok rada.

Uvek tačne kote

Unutar Allplana Vaše kote možete uvek držati ažurnima. Linearne kote ostaju spojene s elementima objekta te se prilikom promena automatski prilagođavaju i na taj način osiguravaju brzinu tokom rada.

Timski rad

Veća stabilnost, brži rad i veća iskoristivost su samo neki od rezultata opsežnih optimizovanih Allplan alata za timsku kolaboraciju putem Allplan Workgroup Manager i Allplan Share platformi. Uz sigurnosne kopije projekta, količina podataka potrebna za prenos preko mreže je znatno redukovana što označava znatno poboljšanje u vremenu odaziva.

Najnovija verzija IFC-a

IFC format se kontinualno razvija i unapređuje. Potpuna podrška NURBS tela prilikom uvoza je unapredila razmenu slobodnih geometrijskih oblika. Takođe, razni atributi se mogu tačno dodeliti prilikom uvoza i izvoza objekta. SketchUp interfejs sad podržava 2018 format, CPIXML izvoz je ažuriran na verziju 1.7.LearnBIM je interaktivna online platforma, namenjena svima u građevinskoj industriji, svima koji su spremni napraviti korak ka digitalizaciji poslovanja i krenuti u svet BIM-a. Inovativnim pristupom učenja kroz LearnBIM platformu ovladaćete najčešće korišćenim alatima, najnovijih BIM programskih paketa i  svoje poslovanje ćete usmeriti ka uspehu.

Naš portfolio za arhitekte

Add-On za Allplan
Vrhunski rendering
Upravljanje dokumentacijom
AX3000 Energetska simulacija
Online 3D kolaboracija