Konstrukteri koriste Idea StatiCa!

Engineering software dedicated to structural design and code-check of joints, cross sections, beams and other details.

Javite nam se

Evo šta vam sve omogućujemo!

IDEA StatiCa je softversko rešenje za proračune i dimenzionisanje u čeličnim i armiranobetonskim konstrukcijama koje iste promatra na lokalnim nivoima: priključaka, oslonaca, otvora, preseka… U tom kontekstu deli se na dva modula, i to Steel i Concrete.
Koliko je to genijalno?

IDEA StatiCa Steel (dogovoriti se prevodimo li ili ne) nudi mogućnosti dimenzionisanja svih tipova zavarenih i vijčanih priključaka čeličnih konstrukcija, te precizne analize pripadajućih krutosti, lokalne nestabilnosti i maksimalne otpornosti. I to u nekoliko minuta!

Softver provodi materijalno nelinearnu analizu naprezanja i deformacija u svim komponentama priključka, a zatim ih proverava prema Eurocodu, ili drugom odabranom standardu. Pritom nema ograničenja po pitanju topologije čvora; softver brzo i detaljno proračunava i one najkompleksnije prostorne priključke, a sadrži i brojne predloške modela za što efikasniji rad. Na kraju procesa, generiše se dokumentacija o provedenim analizama, formatirana i spremna za print.

IDEA StatiCa kontinuirano razvija nužne i vrlo sofisticirane BIM veze sa drugim FEM i CAD aplikacijama. Na primer, direktan transport podataka o unutrašnjim silama i topologiji čvora iz softvera za globalnu analizu omogućava da priključak izdimenzionišete doslovno u par minuta. Promene koje nakon toga radite na globalnom nivou, jednostavnim osvežavanjem modela se automatski apliciraju i u IDEA StatiCa-i. 

PROVERE

Analiza i dimenzionisanje čeličnih priključaka bilo kojih topologija i opterećenja – u samo nekoliko minuta.

AB KONSTRUKCIJE

Provere armiranobetonskih poprečnih preseka, sa ili bez prednapinjanja.


ANALIZE

Materijalno nelinearna analiza naprezanja i deformacija u komponentama priključka.

MOSTOVI

Statička analiza mostova i montažnih elemenata uzima u obzir vremenske uticaje u materijalu, zavisno o fazama izgradnje.

ANALIZA KRUTOSTI

Utvrđivanje M-φ dijagrama i pripadajućih krutosti priključaka, te klasifikacija istih.


MONOLITNE KONST.

Provere prema oba granična stanja, uključujući proveru deformacija i pukotina.


Zanimljivo!

Jeste li znali da je IDEA StatiCA prvi softver koji je implementirao novu metodu CBFEM – koja kombinuje analizu konačnim elementima sa metodom komponenata, što omogućuje proveru čeličnih veza najkompleksnije geometrije i opterećenja?

Javite nam se za prezentaciju
Smernice za korištenje

Čelična rešetkasta konstrukcija na londonskom aerodromu Heathrow

Inženjeri odgovorni za proračun ove rešetke (Ellis & Moore Consulting Engineers) suočili su se s izazovom nepostojanja jasnog uputstva u Eurocodu za dimenzionisanje prostornih priključaka kakve su trebali. Pročitajte na koje sve načine im je IDEA StatiCa pomogla da premoste ove prepreke.

LearnBIM je interaktivna online platforma, namijenjena svima u v građevinskoj industriji, svima koji su spremni napraviti korak k digitalizaciji poslovanja i krenuti u svijet BIM-a. Inovativnim pristupom učenja kroz LearnBIM platformu ovladat ćete najčešće korištenim alatima, najnovijih BIM programskih paketa i  svoje poslovanje ćete usmjeriti ka uspjehu.

Prijavite se za 6 mjeseci besplatnog članstva

Naš dodatni portfolio za konstruktere

BIM za konstruktere
Radionički nacrti čelika
Statički proračuni
Online 3D kolaboracija
Projektiranje mostova
Sve za geotehniku
Prefabriciranje u betonu
4D, 5D, 6D BIM
Instalacije strojarstva i ViK
Upravljanje dokumentacijom